Portfolio Case Study

Ministry of Justice

The Supreme Court, 2009


'Furniture serves for function and evolution, also disappears in harmony'

『現在と将来の機能に仕え、環境に消え入る家具』

 

TNA Design Studio were part of the design team for the new Supreme Court of the United Kingdom. We created a series of furniture for the courtrooms and the Justice's workrooms. 

The project was part of the renovation of the former Middlesex Guildhall on Parliament Square, London, led by Feilden+Mawson Architects. The completed Supreme Court was opened by H.M. the Queen, in October 2009.

 

Items designed;
-Benches (hearing desks for Justices and Advocates)
-Justices document trolleys
-Advocates Assistants desks and bookcases
-Judical Assistants & Registrars desks
-Court Room 2 public seating
-Desk units in Justices offices

Materials;
Court Room 1 & 3
Timber: Black American Walnut
Leather: dark Green

Court Room 2
Timber: European Oak
Leather: dark Blue



Our goals for the project were to provide modern facilities and comfort for the furniture of the Court Rooms and to harmonise them with the other elements of the interiors.

Starting by researching hearings in the House of Lords and by measuring the size and volume of documents brought into the courtroom, we designed this set of environmentally integrated furniture for optimum performance for the Justices, whilst also integrating the latest and future IT equipment.

 

Partners in the project
Luke Hughes & Co.
Feilden & Mawson

Photographer
Morley von Sternberg

 

Size of items (mm)

-Benches
CR1: W950 x L9,000 x H760
CR2: W950 x L6,000 x H760
CR3: W950 x L5,500 x H760

-Justices document trolley
W1,150 x D320 x H700

-Advocates assistants desk with bookcases
D1,250 x L9,500 x H760

-Court Room 2 public seating
D580 x L5,500 x H840

-Desk unit in Justices office
D1,000 x W2,000 x H750

-Chairs
'Ona' series by Kusch+Co, designed by Jorge Pensi - Modified by TNA - altered size, materials and finish
 


The building is available to visit.
The Supreme Court website

For press requests of new Supreme Court, contact Rob Boyland, Communication Manager, +44 (0)20 7960 1887.  For information on the project, contact The Ministry of Justice - press office, +44 (0)20 3334 3536

 

2009年10月に女王陛下によって除幕された英国の最高裁判所の家具デザインを担当しました。

国会議事堂の向かいに建つミドルセックス・ギルドホールの全面的な改修を手がけたフィールデン・モーソン設計事務所の率いるプロジェクトチームの一員として、裁判室3室のすべての家具と最高裁判官の執務室のデスクなどをデザインし、家具製造の監理をしました。

2007年に始まったこのプロジェクトはほぼ3年かかり、それまで国会議事堂で行われていた審議の見学に始まり、裁判室に持ち込まれる書類の量や大きさを測ったり、司法省の担当官と将来裁判室のITがどう進化するかを話し合うなど、まずはリサーチが必要でした。

150年前にデザインされた家具を今まで使っていた裁判官や法廷弁護士たちの動作や作業効率を快適なものにするエルゴノミクスの検討と同時に、最高裁判官2人を含む「最高裁判所のアート委員会」とのワークショップを重ね、審議をスムーズにするための視覚効果や、3つの裁判室のそれぞれに違うインテリアに溶け込み、飾られるアート作品や紋章をモチーフにしたカーペットなど、他のデザイナーやアーティストの作品とのハーモニーを重視して素材を選び色彩をデザインしました。

最初に提案して採用されたたデザインコンセプトが「しっかり仕事をするけれど、その存在を感じさせない家具」だったので、その目標は達成できたのではないかと思います。

 

なお、この最高裁判所は見学できます。詳細は最高裁のHPの 'Visiting The Court' をご参照ください。